Украински сватба: функции и традиции

Сватбата е най-важното събитие в живота на всички. От него започва новото звено на обществото, което по-късно се допълва от деца. Един от най-ярките сватби, които са запазили културното наследство на техните предци в наши дни, се счита за украински сватбата.

Много отдавна, дори в предхристиянски времена, понякога сватбите се считаха за пролет. Процъфтяването на природата сочи към цъфтящия живот на младите. С появата на християнството, пролетният сезон се превръща във време на голям пост, който е несъвместим с пищните сватбени празненства.

Това тържествено събитие се забавя в продължение на една седмица и включва разнообразие от традиции, ритуали и ритуали, които, според предците, образуват силни връзки на брака и защитават младоженците през целия си живот от неприятности и всякакви нещастия.
Украински сватба

Ритуали на украинската сватба

Украински сватбени церемонии са изключително интересни и впечатляващи. Често те са тясно свързани със селскостопанските традиции и с плавателния съд на добитъка. Един от тях е барвинския ритуал. Според зестрата, младоженците тъкат венци от събрани цветя и листата на барвинката. Тази традиция се корени в далечното минало и отразява почитанието на земята култ.

Друг и, може би, основната традиция, която до сега е известен с украинската сватба, е хляб. Изпечени както в дома на младоженеца, така и в къщата на булката, тя символизира просперитета на селското стопанство и силата на връзката в брака. Печене каравана се вярваше само щастливи в брак жени, които в допълнение, са лесни за ръка. Процесът е придружен от песни и всякакви забавления, както и появата на завършената сватба каравана предсказа съдбата на бъдещите младоженци.

Предварително сватбени тържества

Украински сватба включва лична покана на гости. Булката, придружена от tamada, заобикаля роднини и познати, раздаване, като покана, торта изпечени под формата на бучка. Тази покана подчертава уважение към гостите, символизиращи желанието да споделят тяхната радост.

Булката в навечерието на сватбата организира моминско парти. Заобиколен от приятели, които се забавляват и пеят песни, момичето, сякаш вижда от девойката си и се подготвя за семеен живот. Заедно те украсяват сватба дърво с калий, цветя и панделки, която придружава младоженците по време на тържествата.

Основният символ на промяната в статута на момичето украински сватбата включва unsaltioning на плитката. Облечен булка сложи на тава за печене, сервиране за печене на хляб, и братът разкопчае плитките. След това никой не трябва да докосва момичето.

Делись нашими статьями в соцсетях, улучшай свою карму и получай скидки на подарки!

от Администратор

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *