Исторически факти, свързани с Паркър

Паркиращи писалки са участвали в значителен брой исторически събития. Според този показател те са изпреварили всички останали представители на тази индустрия. Първата промоция в подкрепа е осъществена от Джакомо Пучини, италиански композитор. Той каза на всички, че тази писалка е била използвана в процеса на работа върху световноизвестната "Бохемия".

Детективи и политика

По същата канцеланска принадлежност Артър Конан Дойл описва приключенията на известния детектив Шерлок Холмс. През 1922 г. той казва на лорд Молисуърт, член на борда на компанията "Паркър Пен", че е намерил "добра душа" в съществуващите различни инструменти за писане.

Във френския град Реймс през 1945 г. писалките на този печат подписват акта на безусловна капитулация на нацистка Германия, което означава края на Втората световна война. Но това не е единствената война, която ще бъде прекратена с помощта на Паркър от колекцията на Duith Eisenhauser.

Сраженията на Корейската война престават след подписването на примирието от представители на САЩ, корейската народна армия, както и народните доброволци от Китай. Още веднъж, продуктите на Компанията на Паркър Пени бяха на масите.

През 1973 г. френската столица е домакин на външни министри от страни като Съединените щати и Република Виетнам. Те се събраха във френската столица, за да подпише дипломатическо споразумение за прекратяване на Виетнамската война. И го направиха с ръцете на Паркър.

Паркър в Съюза

1991 г. е белязана от подписването на договора START от Михаил Горбачов и Георги У. Буш. И те също се възползваха от моделите паркър 75, покрити в злато 22K и украсени с сапфирна червена звезда. Те са специално направени за това събитие. Днес те ще бъдат заменени от модерни модели На Паркър Jotter от неръждаема стомана.

Обикновените писалки на Паркър стават достъпни за гражданите на Съюза на съветските социалистически републики едва след сто години след изобретението им.

Отличава се с извънредното и оригиналност на експонатите, чешкият Технически музей е разпределил място в своята изложба за колекцията от писалки Паркър. Поради този факт историческото значение на този продукт се е увеличило няколко пъти.

Поради тази причина тази марка е била любимо деловодство на един от президентите на Америка Роналд Рейгън, баронес Маргарет Тачър и бившия британски премиер Сър Джон Майор Буш.

Не е преувеличено да се каже, че действията и договорите, подписани от писалките на Паркър, понякога зависят от живота на нашата планета. Което превръща тази духовенна принадлежност в отличен VIP подарък.

От материали: https://parker.com.ua/
Паркър магазин в Украйна

Делись нашими статьями в соцсетях, улучшай свою карму и получай скидки на подарки!

от Администратор

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *