Икона като подарък за мъж

Икони, тамян, свещен талисмани винаги са били дадени. В нашите предци такива подаръци за мъже се считат за много ценни и значими. Те характеризират даряващия от добър ъгъл и показаха благосклонност и грижи. Единственото важно правило — просто така не се предава, не се придържайте тихо в ръцете. За такова събитие изберете правилния случай. 

Възможно ли е да се даде икони като подарък на човек?

Можете да дадете иконата на член на семейството, близък или далечен роднина, шеф, колега, приятел, просто приятел. Ако се съмнявате, че иконата ще бъде разбрана и ще заеме достойно място в дома си, по-добре е да се търсят други оригинални подаръци за мъжете, ползата от избора е там.

Иконите трябва да се дават според правилата, определени от църквата:

 1. На годишнината, например, в продължение на 50 години човек е представен с икони на името;
 2. На човек, който има здравословни проблеми, се дават икони, които помагат в изцелението.
 3. Колегите и шефовете трябва да имат икони, които помагат в работата и бизнеса.
 4. Семейните хора получават икони, които благославят семейното огнище.
 5. Младите млади мъже получават Божиите светии.
 6. Обичайно е да се даде икони за сватбата, само за да го направя трябва родителите на младоженците или близки роднини. За младоженеца изберете Исус Христос.

Светиите могат да бъдат дадени изображения по всяко време, обаче, по-мощни грациозни действия, надарени с икони, посветени на важно събитие — раждане, сватба, кръщене.

Икона по професия, по професия

 • Имайте предвид също, че почти всяка дейност има свой свещен Небесен Патрон:
 • Светецът покровител на медицинските специалисти е Светият Лечител Пантелеймон,
 • Студентите и учениците са защитени от Прегряна слуги Radonezki.
 • За тези, чиято работа е свързана с оръжия и риск, покровители са Джордж Победоносец и Свети Димитър (това са военните, полицията, пожарникарите). Икони на тези светии могат да бъдат дадени на спортисти и хора, които отварят нов бизнес;
 • Иконата на Свети Спиридон Чудотворецът е подходяща за да се даде на бизнесмени.

Икони, които са представени от вида на дейността, че е добре да се поставят не у дома, а директно на работното място, така че лицето може да се обърне към него с молитва в трудни моменти.

Икони за семейство

Що се отнася до семейството иконостас, че е възможно да се даде такива икони като Светият семейство, Свети Константин и Елена, Св Параскева. Смята се, че тези икони пазят семейството разтопено от борба и развод, даде къщата благосъстояние и укрепване на семейните връзки. Самотните хора също могат да получат тези икони — да се молят за дара на съпруг или съпруга.

Икони за възрастните хора

Ако търсите икона като подарък за възрастни родители, прекрасният избор ще бъде иконата на Дева "Геронтиче" (Стара жена), защото тя е почитана като покровител на възрастните и лечител от различни заболявания.

За семейства с малки деца, бременни жени, или за тези семейства, които мечтаят да имат потомство, отличен подарък ще бъде иконата на Свети Стилия (Чадза Протектора), четири-част икона на "Девица", Дева "Богородица".

Не е необходимо да се даде иконата като "сувенир".Възможно ли е да се даде икони и в какъв случай такъв подарък ще бъде подходящ? Разбира се, възможно и необходимо е да се даде иконата на православен човек, който ще я третира с подходящо уважение и грижа.

 

Делись нашими статьями в соцсетях, улучшай свою карму и получай скидки на подарки!

от Администратор

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *