Изкуството на букети: за мъже, жени, деца

Цветен букет е свързан с приятни моменти от живота, празници и щастливи признания. Направете най-простия състав на диви цветя, тъкат венец от метличина и маргаритки на силата на детето. Изкуството на съставяне на висок клас професионални букети трябва да се научат как да се научат интериорен дизайн и моделиране на дрехи. Стилен мъжки букет от ириси, деликатен момичешки букет от метличина, оригиналната цвете играчка за детето — всичко трябва да има своето място и време.

Флорални идеи

Френската дума "букет" буквално се превежда като "куп цветя". Въпреки че днес в цветен режим често се използват различни декоративни елементи, разбира се, в основата на всеки букет са цветя. И всички те неизменно са свързани с една единствена идея за дизайн.

Каква е разликата между букети?

Букетите се класифицират по различни критерии. Един добър цветар е длъжен да се вземат предвид много фактори при съставянето на състава на растението. Какво точно трябва да знаете, преди да започнете да правите букет?

1. По времето на деня, когато букетът ще бъде представен. Вечерни букети, които са предназначени да украсят празника в изкуствена светлина, трябва да бъдат по-ярки. Деликатни лилии и елегантни чаени рози, идеални за сутрешното предлагане, вечер е по-добре да се разрежда с контрастиращи цветове, декоративни зелени нюанси на тъмни цветове и изкуствен декор.

2. Формата на букета — кръгла или едностранна — играе роля при поставянето на букета в стаята. Едностранен състав не е подходящо, ако тя е предназначена да се сложи цветя на масата за хранене. Такъв букет изглежда по-добре в ъгъла или срещу стената. Традиционно, букети от булката и най -"женски" букети са направени кръг. Мъжкият трябва да бъде удължен, например, пирамидална форма.

3. Полът на човека, на когото е предназначен букета, е важен фактор при избора на цветя за букета. Даването на букет на жената на мъж и обратно, счита за неуместно като подарък за мъжки парфюм на представителка на жена. Няма ясно разделяне на цветовете на женски и мъжки, но формата и състава говори красноречиво за кого е предназначен букета.

4. По същата причина трябва да се вземе предвид възрастта на човека, когото поздравявате. И ако разликата между букет за 30-годишна и 45-годишна дама е малка, концепцията за бебешко букет и букет за младо момиче, никой не се отказва. Ако цветята са предназначени за подарък за един човек, тогава също така трябва да се вземе предвид възрастта на jubiljara.

5. Може да има десетки причини за представяне на цветя. За всеки "цвете" случай има правила за букет, който прави и дарява. За да създадете букет, който ще каже много за вашия дарител, което трябва да знаете символичното език на растенията и тяхното значение в цветарството.

Да се купува или да се купува?

Ако изкуството на декоративна цветя за вас, както се нарича, не е на зъбите, ред флорални режим от професионалисти. Цветарите разбират всички нюанси, знаят забравения език на цветовете и правилата на успешно оформление.

Делись нашими статьями в соцсетях, улучшай свою карму и получай скидки на подарки!

от Администратор

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *