Какви цветя да даде на един мъж?

Изкуството да се направи букет от цветя е може би толкова древен, колкото и самия цивилизован свят. Украсяването на къщата и ежедневието с цветя е прието по всяко време, само стилове и начини за вземане на букет се промени. Както всяко изкуство, цветята изискват умения, въображение и в крайна сметка, таланта на майстор. Въпреки това, всеки може да направи букет за собствените си нужди. Трябва само да се разбере правилата, след което дизайнерът създава букет или флорални състав.

По време на развитието на цветарския пазар, той придобива и изготви цял набор от такива правила и закони: какви кошници с цветя, за да се даде по един или друг начин; какъв цвят трябва да бъде ириси, карамфил или хризантеми, ако те са дадени на възрастен човек, и какво — ако се даде на младо момиче и дали да ги даде на нея или трябва да изберете на други сортове цветя. Накратко, за да създадете цветен състав според всички правила на тази наука — това не е лесно. Нека се опитаме да направим букет за един човек, ръководен от законите на съвременната цветарство.

Букетът, предназначен като подарък за един човек, трябва да се съчетаят строги икономии и елегантност и в същото време да носи очарованието на лесната и игра. За мъжкия букет са приложими такива епитети като "ярки", "стилен", "ефект". Във форма такъв букет трябва да се стреми повече нагоре, отколкото широк. Изграждането на мъжки букет, в тенденциите на съвременните цветарите е мулти-диференцирани състав, тенденция нагоре, въз основа на големи цветя на дълги стъбла. За да се даде на букета под формата на майстор на композиции от цветя използват рамковата технология.

Какви цветя е за предпочитане да се даде на мъжете? Дори далеч от изкуството на цветя, хората ще назоват най-малко два вида цветя, обикновено се дават на по-силния пол. Това са гладиол и далии. В допълнение, мъжете са обичайни да дават рози, кадифе черни или тъмно лилави нюанси, хризантеми, ириси.

Според правилата на цвета, цветовата гама на мъжки букети е наситена с тъмни цветове на всички нюанси: тъмно червено, оранжево, синьо, бордо, лилаво. Имайте предвид, че тези правила могат да бъдат отнети, ако букетът е предназначен за мениджър или бизнес партньор на човека. Сега в модни корпоративни букети, декорирани в цветове на бяло или кремообразно и зелено. Това може да бъде, например, цветен режим на бели кала и зелени хризантеми. Цветята трябва да бъдат поставени в две нива.

Ето общите правила, които трябва да се ръководят, като букет за един човек.

Делись нашими статьями в соцсетях, улучшай свою карму и получай скидки на подарки!

от Администратор

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *