Отличен подарък — не-Тска: снимка и стойност

Когато решите да направите подарък на човек, който, както се казва, има всичко, трябва да помислите за избора. Най-често в такива ситуации идват на помощ на произведения на изкуството. Нашият магазин за подаръци за мъже ще ви каже какво не е и как да ги изберете, ще покаже снимката и стойността.

Какво да дадете на човек, който има всичко

Картината като подарък, която няколко хора могат да си позволят, ако не за пазарния потребител, е под въпрос, и за истинската картина. Но произведения на декоративни и приложни изкуства са доста подходящи: ковчежета, сувенири, вази. Има обаче и клопки. Вазата може да бъде абсолютно не на вкуса на виновника на празника и той ще трябва да го държи в килера, като се извади и временно повдигане на масата по време на вашите посещения. За да не подлагате никого на такива тестове, можете да прибегнете до печеливша опция.

Netzke като подарък

До преди 400 години такъв утилитарен обект като netzke се появи в Япония. Няма джобове в японския национален костюм. Но винаги имаше нужда да вземеш нещо с теб. За да помогне на японците дойде кутия за различни малки неща, наречена "inro", която висеше на колана с връзки за обувки. За да се балансира, на другия край на връзката на обувката поставя мрежа.

Какво е Нецке?

Natske са фигурки с изчистена форма, висока 3-5 см, с две дупки — "chimotoshi". Беше през тези дупки, които връзката на обувките се протегнала. Ако имате нещо подобно пред вас, но без дупки — това е "okimono", статуетка, която е направена за украса на интериора. Името му се превежда: "комплектът нещо".Можете да използвате и двете като грандиозен подарък.

Какво правят за nezke

В древни времена netske е направен от корени и стволове дърво ("ne" означава "корен" и "zuke" — "прикрепяне"). До сега, Самшит е любим материал за кармелите. В началото на 17-ти век фигурки са направени от слонова кост, но след 1995 г., когато е приета забраната за използване на слонова кост (Вашингтон конвенция), те са заменени с мамутски бивни (тези животни вече не са застрашени от изчезване).

Стойността на

Парцелите на Netske са традиционни за Япония. Има не само божества, но и символи.

1

Natske с изображения на животни от известния 60-годишен календарен цикъл се дава на лица, родени през съответната година.

Не-Тска Лотус

Искайки дълголетие, дайте netzke с образа на бор, кипарис, самшит, праскова, бамбук и хризантеми.

Не-Тска Лотус

Плодове на лотос или патладжан — желанието на плодородието.

Тиква

Тиквената тиквеница символизира целомъдрието.

Цвете от слива от Нетска

Сливата на не-Тска е любов.

Фазан без tzke

Фазан или друга птица се дава с желанието на успешна кариера.

7

Костенурка и жаба — това е подарък за човек, за да се постигне богатство и дълголетие.

Нетск с образа на 7-те бога на щастието

Daikoku

Дайкоку е много позитивен и добродушен старец, патронът на къщата, той може да бъде изобразен с чук на щастие, торба и плъх.

Фукрокушу

Фукрокю е много добър и добър характер, божество на мъдростта и дълголетието. Обикновено този дядо е изобразен на не-деца с дете, елен, свитък.

1000000

Hotay — покровител на децата, весел дебел мъж с плешива глава. Най-често той има китайско бебе "карако" и огромен baul в ръцете си.

Бисамонтен

Бисамонен е не-Тске, изобразяващ смели воини в бронята и с тризъбец. Това е голям подарък — обещание за богатство.

Банзетен

Бендзитен е дама, тя е една от седемте божества в мъжката маска. Бензегатен дава щастие и богатство. Да я разпознаете е проста — това е покровител на изкуството и музиката, тя винаги е с лют в ръцете си.

Джуродин

Джуроцин е мъдър и правещ божество на науката, покровител на пътешественици и ловци. Много лице Джуроджин също се случва да бъде с дете, свитък и елен, като Фукъркуджу. Тяхната основна разлика — по-малко удължен череп и покрита главата.

Ебису

Ebisu благоприятства рибарите, това е покровител на бизнесмени и търговия. Той обикновено е на въдица, с риба и висока шапка. Ebisu може лесно да превърне начинаещ бизнесмен в милионер, според Fenshui.Значи си струва да го дадеш на бизнесмен.

Колко струва и къде да ги купя?

Нонсе може да бъде безумно скъпо, особено когато става въпрос за ценни колекционерски. Но има и доста достъпни не-tzke, които също се справят перфектно с ролята на талисман и талисман. Можете да ги закупите в специализирани салони за изкуство, галерии, онлайн магазини за сувенири.

Пазарът продава за 2-10 долара.Това е много евтин печат, който е по-добре да не се дава на бизнес човек.

  • Даря Netske, даваш не само произведение на изкуството, но и талисман и талисман, който, нека вярваме в него, е сигурен, за да донесе на собственика си късмет и просперитет.

Делись нашими статьями в соцсетях, улучшай свою карму и получай скидки на подарки!

от Администратор

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *