Възможно ли е да се даде икони като подарък?

Иконите и Украйна са неразделни понятия. Православните хора отдавна вярват, че иконата ги предпазва от раждането на света на друг. Чистата енергия е тази, която духовно подкрепя човека, предпазва къщата от нещастия и провали. Следователно, икони могат и трябва да се дават на близки и скъпи хора. Най-важното нещо е да го направя от дъното на сърцето си, не за формалност. Подаръците на нашите мъже ще ви кажат какви икони и на кого можете да дадете.

Какво икона да даде?

  • При кръщението на детето е необходимо да се представи икона за измерения.
  • На рождения ден е по-добре да се даде икона с име протектор или талисман.
  • Икона на семейството изобразява покровител на съпруг и съпруга, "Спаси Всемогъщия", иконата на Майката на Бога "Острадранская", "Петър и Fevronia" е представена за годишнина от сватбата или сватбата.
  • Бизнесмен или предприемач трябва да даде икона за късмет, с лицето на покровител в аферите, например" Николай Доброработител.
  • За да се възстанови човек и никога да не се разболее, дайте му иконата "Ангел пазител", "Серафим Заривски", "Свети Велики мъченик Пантелеймон"

Какво е икона за измерване?

Не всеки вярващ има идея за икона за измерване, която действа върху човек по-добре от всяка друга медицина, съживявайки и защитавайки духовното здраве на индивида.В старите дни всяко новородено бебе е поръчано от художника точно измервателна икона, която съответства на растежа на детето. Икона художник изобразен на дървена дъска фигура на светец, на когото бебето е кръстен в Богоявление. Православните хора вярвали, че ако бебето ще бъде на същата височина като височината на иконата, той ще бъде свързан със светеца за цял живот. Размерът на иконата се различава от името, тъй като светиите са изобразени на пълна височина. В допълнение, такава икона е представена на човека само веднъж в живота.

Иконата, нарисувана през 16 век за наследник на цар Иван Грозни, е оцеляла и до днес. Като цяло, историци твърдят, че времето на появата на такива икони съвпада с пристигането на християнството на руска земя. Отначало това е привилегия на представители на благородни фамилни имена, след смъртта на които тези икони са били окачени над гробниците. До този момент те могат да се видят и икони на размерите в катедрали и манастири.

Тази православна традиция се наблюдава в наше време. Такъв подарък може да бъде поръчан от художника на иконите или представен на човек на всяка възраст. Единственото условие: художникът трябва да знае какъв е ръстът на клиента при раждането. Обикновено такива измервания се отстраняват от детето седмица след раждането, а върху тях се създава измервателна икона, която се окачва над леглото на детето. Тогава тя е до човека през целия си живот. Това е основната защита на неговото духовно и телесно благосъстояние.

В днешно време интересът на хората към измерване на иконите се е увеличил. Мнозина се стремят да поръчат такива икони. Иконите, които са усвоили древните техники, обикновено са натоварени с работа. Много семейства смятат, че плодородното влияние на символа на размерите ще се усети не само от детето, но и от всички домакинства

Делись нашими статьями в соцсетях, улучшай свою карму и получай скидки на подарки!

от Администратор

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *