Как да направите колаж като подарък за човек със собствените си ръце

Подарък може да бъде скъпо и не предизвиква никакви емоции, и не може да струва една стотинка, но да достави невероятно удоволствие и да стане първата страница на семейството си фотокниги. Предлагаме да си купите оригинални подаръци за мъже за всички вкусове, а към тях да добавите тяхното създаване — фотоколаж, който ще отразява страницата на лава история. За да създадете колаж, трябва да имате поне първоначални умения, за да работите с Photoshop, малко търпение и време. Това е много вълнуващо и готовият фотоколаж може да бъде поставен в рамка и го сложи на масата или окачен на стената в хола.

Има няколко опции за създаване на фотоколаж и ние ще разгледаме в ред всеки от тях.

Тематичен фотоколаж за подарък за човек

Ние избираме снимки от една серия, която искаме да публикуваме на нашия колаж. Можете да правите снимки от морето от едно и също пътуване или от различни пътувания през последните три до пет години. Снимки могат да бъдат в същия стил или напълно различни — това не е толкова важно. Но ако колажът е тематичен, те трябва да бъдат обединени от нещо. Нашият магазин за подаръци за мъже предлага да вземете, например, снимки на вашата двойка на снимката на вечерния залез. Може да има 4, 6, 7 или 10 — в зависимост от размера на колажа. За малка рамка на масата ще бъде достатъчно две или три, а за плакат или снимка на стената да направите повече снимки.

2

Търсим подходящ фон на същата тема в интернет. Може да е близо на цвят, но не трябва да се слива с картините. И можете да вземете и контраст — всичко зависи от вашето желание. Избрахме неутрален фон с делфини. Можете да направите снимка от тапета за работния плот — те обикновено са с висока резолюция.

3

Сега направете първата ни снимка и я изрежете така, че да се вмести в нашия фон. Можете да вземете и експериментирате: тя ще бъде голяма — трябва да отрежете повече. Ние го плъзнете с мишката до нашия фон в ъгъла или в средата.

4

Сега натискаме комбинацията от клавишите CTRL'T — това е безплатна трансформация на най-горния ни слой. Сега просто обърнете това парче мишок така, както ни харесва. Донесете мишката в ъгъла и завъртете. Всичко наред ли е? Натиснете в горната част на лентата в десния ъгъл на птицата за кърлежи (функция "Извършване на трансформацията"). Селекцията е премахната и фрагментът е фиксиран.

5

Продължаваме да правим същото и с втората снимка.

6

И ние поставяме всички снимки на заден план. Ако нещо не харесва или не се вписва — преминете към желания слой и редактирате: завъртете, намалете, премахнете изобщо.

7

Имаме колаж за подарък на човек, който може да спаси и да отиде да печата. Как да спасим, си спомняме в края.

Колаж с една снимка полупрозрачен

Сега ще направим колаж с една снимка на всеки фон, което прави снимката малко прозрачна.

8

Ние търсим фон, който се вписва в цветовете и темите на избраната от нас картина. По-добре е да се вземат близки тонове — ще се окаже по-естествено.

9

Плъзгаме мишката върху него снимка, която решихме да поставим върху колажа.

10

Сега вземете гумата, поставете непрозрачност 5-10 и твърдост 0, така че ръбовете са меки. Започваме постепенно да разтриваме горната ни снимка от ръбовете — това е най-горния слой и не докосваме фона.

11

Можете да направите снимката напълно прозрачна или да разтривате само ръбовете и фона на фона, слети с нашата снимка. Това направихме.

Колаж за подарък на човек с овални снимки

Изберете тематични или напълно различни снимки, които искаме да заснемем на колаж.

12

Ние търсим фон — нека да бъде леко контрастиращо, така че всичко да не се слива.

13

Сега ние вземаме в самия връх на инструмента за вертикална лента с инструменти "Овална площ" — ще ги отрежем фрагменти от снимката.

14

Нарежете и плъзнете на заден план.

15

Ако искаме да се обърнем — отново, както в първия пример, щракнете върху CTRL'T и се обръщате сами — трансформирайте. Готови? Кликнете върху една и съща птица или кърлежи — както предпочитате да я наричат.

16

 

Започваме по същия начин към втората снимка и повтаряме всичко, докато не запълним целия фон.

17

 

Колажът като подарък за мъжа е готов!

Сега за разпечатката. В последната статия говорихме как да направим вестник на човек като подарък и там разказаха в края за запазването на печат — всичко е точно същото.

Направете колажи и дайте на любимите си мъже! Те ще бъдат докоснати от вашата грижа и внимание!

Делись нашими статьями в соцсетях, улучшай свою карму и получай скидки на подарки!

от Администратор

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *