Как да изберем електронна книга като подарък за човек

Искате ли да дадете на един човек нещо полезно и в същото време приятно? Дайте читател — електронна книга, която е удобна за носене през цялото време. Нашите дарове за мъже ще ви помогнат да направите правилния избор. Съвременният пазар е буквално оцветява с електронни книги, които се различават по размер и функционалност, а цената варира толкова много, че понякога не е толкова лесно да се вземе решение за избор. Статията ще ви помогне да разберете въпроса — коя електронна книга е по-добре да изберете и ще ви запознае с характеристиките на електронните книги.

Преди да изберете модел, трябва да решите кои функции за електронна книга са най-необходими за вас. Например, ако използвате само четец на електронни книги, можете да запишете функционалността и дисплея. Ако в допълнение към книгите имате намерение да слушате музика, да играете игри, да отидете онлайн с такова устройство, тогава ще трябва да разтупка за по-сложен модел, с сензорен екран и набор от всички видове функции. Сега нека да разгледаме основните точки, на които трябва да обърнете внимание при избора на електронна книга.

Коя електронна книга е по-добре да изберете като подарък за един човек? Характеристики на електронните книги

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание при избора на електронна книга като подарък за човек, е вида на използвания дисплей. Съвременните електронни книги използват два вида дисплеи — класически LCD дисплеи и наскоро появили се дисплеи E-Ink, използващи технологията на електронна хартия. И сега нека се съсредоточим върху всеки тип дисплей поотделно.

Показване на e-ink

Дисплеите на E-Ink са нискоеагла енергия, което се постига от факта, че енергията в такива устройства се изразходва само за промяна на статичното изображение. Устройствата с такъв екран са чудесни за четене на електронни книги, защото при четенето им очите не се уморяват повече, отколкото когато четат обикновена книга. Недостатъците на този тип екран могат да бъдат приписани на бавната скорост на актуализациите на страниците — обръщането на страницата се случва с известно забавяне, както и невъзможността да се използва без външно осветление. Последното се дължи на факта, че такива устройства не използват вътрешно осветление, и изображението се показва само в отразена светлина. Дисплеите на E-Ink са черни и цветни.

Черно-белите модели обикновено са ограничени по функционалност, имат по-демократична стойност и са идеални за четене на книги. Устройства с цветни дисплеи в допълнение към четене ви позволяват да видите снимки, в някои модели реализира сензорен екран, има възможност да гледате видеоклипове, слушане на аудио, и с тях можете да играете различни игри. Като правило, модели с цветен екран са много по-скъпи. Електронните книги за електронните карти с мастило могат да издържат повече от месец, без да се презареждат.

LCD дисплей

LCD дисплеи (течни кристални екрани) — за нормалното им функциониране не се изисква външно осветление, тъй като техният дизайн предполага вътрешно осветление. Електронните книги с такива дисплеи могат да се четат както на светло, така и при липса на такива. Това се постига чрез вградено вътрешно осветление. Електронните книги, които използват този тип дисплей, могат да възпроизвеждат видеоклипове, да гледат цветни снимки, да играят вълнуващи игри. Приятен аргумент в полза на електронните книги с LCD дисплей е тяхната демократична стойност. Недостатъците включват повишено натоварване на очите и относително нисък живот на батерията в сравнение с дисплеите на E-Ink.

Размер на дисплея

Обикновено всички електронни книги с размерите на дисплея са разделени на стандартни, компактни и големи. Стандартните книги използват диагонал от 6-7 инча. Този размер на екрана позволява на хората с нормално виждане да четат текст удобно. За хора с лошо зрение се препоръчва да изберете електронни книги с голям диаметър. Например, големите електронни книги използват диагонал на екрана от 8 или повече инча. Този диагонал ви позволява да показвате по-голям размер на шрифта, който по-малко гуми очите си. Има и електронни книги на пазара с миниатюрен дисплей, диагоналът на които не надвишава 5 инча. Такива устройства, поради малкия си размер е удобно да се използва по пътя, тъй като те не заемат много място и имат малко тегло. Но за дълго четене те може да не са много удобни и ще уморяват очите ви.

Размерът на вградената памет

В момента производителите най-често инсталират 512 MB памет в електронни книги. Този обем е достатъчен, за да се постави значителна доставка на книги в електронната книга. Но ако имате планове да създадете електронна библиотека на електронна книга, или ако си купите устройство не само за четене на книги, но и за гледане на филми и слушане на музика, тогава, разбира се, този том няма да бъде достатъчен. В този случай е добре да изберете устройства с много вградена памет. Освен вградената памет в съвременните електронни книги, има възможност за инсталиране на допълнителни карти с памет. Съвременните електронни книги обикновено поддържат карти с памет до 16 ГБ. Съответно, по-допълнителна памет, която електронната книга поддържа, толкова по-добре.

Четене на файлови формати

Повечето съвременни електронни книги поддържат основни текстови формати. Електронните книги PocketBook са лидери по отношение на броя на поддържаните формати. Те поддържат следните формати: CHM, HTML, DOC, RTF, TXT, FB2, EPUB, FB2.zip, PDF, PRC, DJVU, TCR. Форматът FB2 се счита за най-оптимален за четене на електронни книги. Тя ви позволява да се по-правилно да се показват всички компоненти на книгата.

Тегло и размери

Тези параметри трябва да се обърне специално внимание. Най-често изборът на тези параметри се основава на условията, при които ще използвате електронната книга в бъдеще. Например, ако очаквате да използвате електронна книга изключително у дома, може да се наложи да сте твърде загрижени за размера и теглото на дадена електронна книга. У дома винаги има възможност да блокирате или сложите нещо електронна книга и няма проблеми с транспортирането. Ако купувате електронна книга, за да я използвате на разходка или в транспорт, тези параметри често се случват на преден ход. Разбира се, по-добре е да изберете по-компактни и по-леки модели.

И накрая, няколко правила, които трябва да се спазват по време на

Ако правите електронна книга от слана дома, трябва да изчакате известно време, преди да я включите. Това се дължи на факта, че след като устройството се въведе от студ до топлина, се образува кондензат вътре в него, което може да доведе до увреждане на устройството, ако тя е незабавно включен. Електронни книги не са водоустойчиви устройства, така че те трябва да се държат извън водата. Ако водата е стигнала до устройството, тя трябва да бъде старателно изсушена преди включване. Най-крехката част от електронната книга е екранът. Ето защо, повечето производители оборудват електронните си книги със специални корици, които например, когато устройството пада намалява силата на удара. Ако съхранявате електронната си книга за дълго време, е добра идея да я държите в изправено положение и без батерии.

Негативно върху електронните книги са засегнати от висока влажност в помещението. Ето защо е много нежелателно да ги използвате в помещения с висока влажност (например бани, бани, басейни).

Делись нашими статьями в соцсетях, улучшай свою карму и получай скидки на подарки!

от Администратор

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *